Mobiel

(+351) 912 355 330

Telefoon

(+351) 289 147 224
Kaart

De Algarve

 
De Algarve - een regio van verborgen lekkernijen...
 

Erkend als Europa’s toonaangevende strandbestemming door de World Travel Awards, is de Algarve een van s’ werelds mooiste gebieden. Een boeiende regio met diversiteit aan prachtige landschappen. Gelegen in het zuiden van Portugal heeft de Algarve meer dan 200 kilometer aan Europa's schoonste en pittoreske zandstranden.

De regio meet van de Atlantische kust naar de bergen van Monchique en Caldeirão ongeveer 50 kilometer en 150 kilometer van Vila Real de Santo António in het oosten (grenzend aan Spanje) tot Sagres in het westen (het meest zuidwesterlijke punt van Europa). Met meer dan 3000 uur zonneschijn per jaar en een mediterrane-achtig klimaat, is de Algarve een perfecte plek om vakantie te vieren of gedurende het gehele jaar te genieten van het zuid Europese leven .

De regio is uitgestrekt en aangenaam en wordt gekenmerkt door prachtige zandstranden, waar u de rotsachtige kustlijn en de speelse schaduwen die ze op het zand werpen kunt bewonderen. De Algarve heeft ook qua eten en drinken veel te bieden. In de vele typische Portugese restaurants kunt de aroma's en smaken van de traditionele keuken van de Algarve proeven. Het menu kan bestaan veelal uit vis en schaaldieren, met gerechten zoals caldeirada de peixe (vissenstoofpot) of cataplana de amêijoas (kokkels gestoomd in een koperen pan), of u kunt genieten van het traditionele bergdorp voedsel zoals gestoofd vlees en groenten. U heeft ook een keuze uit de beroemde regionale lekkernijen, zoals vijgen, amandelen, johannesbrood en de brandewijn die gemaakt wordt van de lokaal geteelde medronho braam. De Portugese wijnen kunnen zich meten met de beste uit nabijgelegen Europese landen, maar zijn qua prijs-kwaliteit onverslaanbaar!

In het binnenland van de Algarve vindt u plaatsen van groot ecologisch belang. Rijk aan biodiversiteit en ecosystemen zult u de vele verschillende tradities ervaren die eeuwenlang onveranderd zijn gebleken. Het handwerk is vakkundig vervaardigd door de lokale ambachtslieden, die gebruik maken van langdurige en voorouderlijke technieken maar uitstekende kwaliteit aardewerk, gevlochten manden, koper en messing artikelen of andere stukken gemaakt van linnen en jute produceren.

De traditionele bouw en architectuur van de Algarve mag u ook niet missen. De witgekalkte huizen, met hun felgekleurde lijstwerken en opmerkelijk mooi schoorstenen, de idyllische kerken met mozaïek beklede muren en  musea, onthullen alle bijzondere herinneringen aan de voorouders van de Algarve.

Slechts een stap verwijderd van het rustige binnenland, vindt u de opwinding van het nachtleven van de Algarve. Bars, disco's, jachthavens en casino's garanderen bezoekers het allerbeste soort van entertainment. Bovendien, is er altijd een groot scala aan evenementen en festivals gedurende het hele jaar. Gezinnen kunnen genieten van het waterpark Zoomarine (beschouwd door TripAdvisor als een van de zeven beste pretparken in Europa), pretparken zoals AquaShow en Slide & Splash, dierentuinen of boottochten langs de adembenemende kustlijn. Een breed scala van sporten is ook beschikbaar; van wandelen en sightseeing excursies, mountainbiken en quad rijden tot powerboat kampioenschappen, karting, auto rally's, motorcross gebeurtenissen, zeilen, surfen, tennis, paardrijden, kajakken, kitesurfen, rotsklimmen en wake-boarden, golf kampioenschappen en veel, veel meer. Of u nu wilt golfen op een van de prestigieuze golfbanen in de regio of rustig wilt genieten van een wandeling langs de kust of door het prachtige natuurgebied, de Ria Formosa, er is voor ieder wat wils!

 
 
Bron: Verkeersbureau van Algarve | AlgarvePromotion | World Travel Awards


Kaart van de plaats

Ligging faciliteiten